Szénhidrogén vezetékek tisztítása oleo-géllel

image

A szénhidrogének transzportálását a legtöbb esetben csővezetékek segítségével oldják meg. A szállító vezetékek különböző anyagokkal szennyeződhetnek, mint pl. paraffin, aszfaltén, réteghomok, vízkő, vas-oxid, stb. Az oleo-gél alapú "csőgörény" technológia bizonyítottan az egyik leghatásosabb módszer a csővezetékek tisztítására, szénhidrogén vezetékek esetében vízmentesítésére is.

image

Az óriási előny az idő- és költségtényezők csökkentésében nyilvánul meg azzal, hogy a gél-dugó akár egyszeri csővezetéken való áthajtásával megoldható az egyébként idő- és munkaigényes, komplex tisztítási és vízmentesítési feladat.

A technológia lényege, hogy a különböző feladatok elvégzésére alkalmas anyagokból úgynevezett "gél-vonatokat" állítunk össze, és ezek a vonatok komplexitásuknál fogva bármilyen problémát képesek megoldani. A vonat „vagonjai” különböző anyagú, speciális gélekből épülnek fel, melyek önmagukban, esetleg egyéb adalékanyaggal történő bekeverés után lesznek alkalmasak az adott feladat elvégzésére.

Újdonság a szénhidrogén vezetékek kamerás vizsgálatában!

Az általunk kifejlesztett Hydro-Gél csúcstechnológia segítségével hatékonyan és gazdaságosan oldható meg a szénhidrogén vezetékek kamerás vizsgálata. A hydro-gél technológiára épülő úgynevezett "Pig+Gel" eljárással a csővezetékben a kamera egyenletes sebességgel és igen nagy precizitással mozgatható, ezzel elősegítve a zavarmentes videofelvételt. Eddigi refernciáinkról Cégünknél érdeklődhet.

A Hydro-Gél csúcstechnológiával kapcsolatos további információkért kérjük, keresse fel a Hydro-Gél oldalunkat!

Vissza